Tandrensning af kat

Her kan du læse mere om hvordan jeg udfører en tandrensning, og hvad du skal være opmærksom på som kattejer mht. kattens tænder. 

Katte danner også tandsten. De kan også blive generet i deres tandkød og få løse tænder. Det er sværere at forebygge tandsten på katte end på hunde, da de sjældent vil spise kødben. Derfor kan det være nødvendigt engang imellem med en tandrensning under bedøvelse.

Det foregår ved, at jeg bedøver katten med en sprøjte (derfor skal katten også ankomme fastende i 8-12 timer inden) Derefter renser jeg al tandstenen af med min ultralydsrenser og polerer tænderne med pimpsten. Jeg desinficerer også tænder og tandkød til sidst.

Katten vil være træt efter opvågning og den vil være groggy resten af dagen. Det er smart at have et håndklæde eller en avis i bunden af dens transportkasse, da den kan finde på at tisse, mens den sover.


Ved alvorlige sygdomme i kattens tænder henviser jeg til røntgen og behandling af tandspecialist. Jeg henviser normalt til Dyrlæge Thomas Andersen, Næstved Dyreklinik.